top of page
Perihan Aydoğdu

Kısa bir aradan sonra, J&J COVİD-19 aşılarına devam etti

Johnson & Johnson ile yapılan aşılar normalin üstünde miktarda insanın bildirdiği yan etkilerden dolayı hafta başından itibaren çeşitli yerlerde durdurulmuştu ancak CDC endişelenmeye gerek olmadığını bildirdi. Biri Colorado'da ve diğer ikisi Kuzey Carolina’da olmak üzere üç aşılanma bölgesi, bu hafta başlarında Covid-19’a karşı Johnson & Johnson aşısının uygulanmasını geçici olarak durdurmuştu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme merkezleri tarafından yapılan araştırmalar, olayların aşının bilinen yan etkileri ile aynı doğrultuda olduğunu belirtti.

Denver Post a göre, Denver dışındaki bir toplu aşılama kliniği, 11 kişi 15 dakika içinde hastalandıktan sonra 7 Nisan günü öğleden sonra kapatıldı. Aşılanan insanların gösterdiği belirtiler arasında bulantı, baş dönmesi ve bayılma vardır. Dokuz kişi meyve suyu ve suyla tedavi edilmesine rağmen iki kişinin hastaneye kaldırıldığı biliniyor. Bu aşılama merkezinde 1700 den fazla insan aşılanmış.


Colorado Halk Sağlığı ve Çevre Dairesi Başkanı Eric France, ertesi gün yaptığı açıklamada ‘Her hastanın semptomlarını değerlendirdikten ve aşıları analiz edip sonuçlarını doğrulamak için CDC ye danıştıktan sonra endişe edilecek bir şey olmadığından emin olduğumuzu belirtiyoruz.’ dedi.


Benzer bir olayda yakın zamanda Raleigh, Kuzey Carolina Daki bir spor arenasında, 2.300 den fazla Johnson & Johnson aşısının yapıldığı toplu aşılama bölgesinde meydana geldi. Yan etkilerin görüldüğü 18 kişiden dördü hastaneye kaldırıldı.


Colorado Sağlık Bakanlığında Epidemiyolog olan Rachel Herlihy ‘Bir aşılanma veya kan alımı gibi tıbbi prosedürler esnasında sinir veya bayılma normal olabilir’, ‘Aşı yaptırmaya bir kahve ve atıştırmalık getirmenin yanında kendinizi yanında güvende hissettiğiniz bir arkadaşını veya aile üyeniz ile birlikte gelin.’ diyor.



Orijinal habere buradan ulaşabilirsiniz.





תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page