top of page

Mikro İğneler İçeren Bantların Tanı Testlerine Hızlı ve Etkili Katkısı

Hastalıkların protein belirtilerinin sadece kanda bulunmadığını biliyor muydunuz? Bu sorudan önce Neden kan veririz? sorusuna cevap arayalım. Şöyle ki kanımız vücudumuzda bulunan hastalık yapıcıların ürettikleri biyolojik işaretleri bulundurur ve bizler kan verdiğimiz zaman hangi hastalıklara sahip olduğumuzu öğrenmiş oluruz. Ancak birçok insanında deneyimlediği gibi bazen kan vermek çok meşakkatli ve acılı bir işlem haline gelebiliyor. Hastalık yapıcıların biyolojik işaretlerini sadece kanda değil aynı zamanda hücrelerin etrafındaki sıvıda da bulunabiliyor iken biz neden kan vermek gibi acılı bir sürece maruz kalmak zorundayız? Bu sorundan yola çıkan St.Louis- Washington Üniversitesi McKelvey Mühendislik fakültesindeki araştırmacılar geliştirdikleri cilde uygulanabilen mikro iğne bantları sayesinde kan vermek gibi acılı bir sürece maruz kalmadan vücudumuzda kötüye gidebilecek olan durumları daha hızlı ve hassas bir şekilde tespit edebileceğiz.


Peki Nedir bu iğne bantları?

Mikro iğneli bantlar üzerindeki tarama prosedürlerini uygulamak, ölçüm tutarlılığını artırmak ve manyetik yedekleme katmanındaki algılamanın sınırlarını genişletmek için ekstra parlak floresan etiketler kullanılarak üretilmiştir.


Geleneksel immün sistem analizinin hassas ölçümünü ve ölçüm şeklini büyük oranda korurken ve hatta arttırırken yaygın olarak kullanılan örnek toplama şekillerinin, kan verme veya ISF ekstraksiyonu gibi, hızlı ve kişiye özel müdahalenin gerekli olduğu rahatsızlıklar için kullanılabilir. Ayrıca bu teknoloji sadece hastalıkların tanısı için değil tedavisi için de gayet etkilidir. Mikro iğneli bantların hızlı cevap verebilme özellikleri bazı antibiyotik ve kemoterapi tedavilerindeki cevabı hızlı bir şekilde almamızı, bu tedavilerin etkilerini daha çabuk görebilmemizi ve önden müdahale edebilmemizi sağlar.


Orijinal habere buradan ulaşabilirsiniz.

bottom of page